یاایتها الصدیقه الشهیده فاطمه الزهرا سلام الله علیها.تیم فوتسال شهید پرویز نظریان (آرارات املش) فرارسیدن ایام فاطمیه
ام ابیها را به همه شیعیان جهان تسلیت عرض مینماید.از همه عزیزان التماس دعای خیر داریم.
کنترل:
کنترل در واقع در اختیار گرفتن توپ جهت انجام کار دوم درراستای اهداف تاکتیکی تیم می باشد. کنترل توقف توپ نبوده چرا که در بازی فوتسال سرعت در تصمیم گیری نکته ای کلیدی برای موفقیت هر تیم می باشد لذا کنترل یا مهار توپ در مسیر مشخص برای دستیابی به اهداف مورد نظر تیم ازجمله پاس مفید،شوت به دروازه ،…و درمجموع اتخاذ بهترین تصمیم در کمترین زمان می باشد.اهمیت کنترل مناسب و با کیفیت برای بازیکنان نکته کلیدی می باشد که باید در آموزش توسط مربیان مورد تاکید قرارگیرد تا بازیکنان پس از در اختیار گرفتن با تسلط توپ بتوانند برای آن بهترین تصمیم را اتخاذ نمایند. کنترل ها را دربازی فوتسال به ۳ بخش تقسیم می نماییم:
۱-کنترل توپهایی که از سطح زمین به طرف ما می آیند.
۲-کنترل توپهایی که از هوا به طرف ما می آیند.
۳-کنترل توپهایی که پشت به حربف یا پشت به درازه حریف هستیم.
انواع کنترل:
۱-کنترل با کف پا (بیشترین انتخاب در بازی فوتسال با درجه اطمینان بالا بدلیل فشردگی فضا)
۲-کنترل با بغل پا
۳-کنترل با روی پا
۴-کنترل با ران پا
۵-کنترل با سینه
۶-کنترل با سر
اصول کنترل :
۱-انتخاب سطح تماس ( با توجه به توپهاییی که از زمین و یا با ارتفاع همیینطور با فاصله یا کوتاه به سمت ما میایند)
۲-قرار گرفتن در مسیر توپ برای بهترین تعادل در اجرا
۳-رفتن به استقبال توپ ( آگاهی محیطی از اطراف)
۴- هماهتگی عصب – عضله ( آرامش عصبی – عضلانی بمنظور مهار با کیفیت توپ)
۵-سرعت عمل در تصمیم گیری جهت انجام کار دوم
۶-توانایی محافظت از توپ با بدن ( حفظ توپ فردی و اتخاذ تصمیم در بهترین زمان)
۷-سرعت عمل در اجرا
نکات کلیدی در آموزش کنترل:
۱-به سیر پیشرفت در تمرینات برمبنای مطالب گفته شده توجه نمایید.
۲-اصول آموزشی را از جز به کل همینطور ساده به مشگل طراحی تمرین نماییم.
۳-بهترین شرط در بازیهای تمرینی برای رسیدن به اهداف تمرینی برای کنترل بازی دو ضرب اجبار و بهترین تمرینات پس از مراحل مقدماتی بازی حفظ توپ و بازی در زمینهای کوچک خواهد بوپنمایید فقط شرط لازم را تغییر داده و به هدف تمرینی توجه نمایید).
مصرف قلیان علاوه بر اثرات بسیار مخرب بر سلامتی بازیکنان و کمک به بروز سرطانهای مختلف در آنها میتواند موجبات خداحافظی آنها از ورزش حرفهای را نیز فراهم کند.
بر خلاف اینکه عدهای این تصور را دارند که مضرات دود قلیان کمتر از سیگار است باید گفت مصرف قلیان به مراتب دارای اثرات مخرب بیشتری بر سلامت بازیکنان میشود. همچنین ترکیبات شیمیایی که در تنباکوی قلیان جهت خوشرنگ و خوشبوتر شدن آنها استفاده میشود میتواند موجب بروز انواع سرطان شود.
دود قلیان تاثیرات مخرب زیادی بر روی ظرفیت بازدمی بازیکنان میگذارد.به دنبال این موضوع مقدار زمان بازدمی بازیکنان طولانیتر میشود تا آن را به یک بازدم موثر تبدیل کند. همچنین استنشاق دود قلیان سبب بیماریهای مزمن ریوی مانند برونشیت مزمن یا تخریب دیوارههای ریه شود که باعث کاهش توان و ظرفیت تنفسی آنها شده و مصرف دارو برای درمان این بیماریها نیز عوارض زیادی دارد.
مصرف قلیان در بروز سرطانهایی نظیر سرطان مری، معده، حنجره، کلیه، روده بزرگ و پروستات بسیار مهم است.استنشاق دود قلیان همچنین موجب بیماری سختی شریانهای حیاتی بدن مانند شریانهای خونرسان به مغز، قلب و سایر اندامهای بدنی میشود که میتواند با اختلال در خونرسانی موجب سکتههای مغزی، قلبی و یا درد بسیار شدید و عوارض خطرناک دیگر در اندامهای مختلف بدن که خون کافی به آنها نمیرسد بشود.
دود قلیان میتواند زمینهساز بسیاری از بیماریهای دیگر شود که نقش مخرب آن در کاهش ظرفیت تنفسی و توان بازیکنان فوتبال و یا ورزشکاران دیگر بسیار زیاد است که این میتواند علاوه بر اینکه بازیکنان نتوانند تواناییهای خود را در زمین مسابقه به میزان مطلوب به کار گیرند در صورت استفاده مداوم میتواند زمینهساز خداحافظی آنها از دنیای حرفهای ورزش را فراهم کند